9810053F-5CBC-4954-8664-70461C6BEF3F

 

Gouden Eeuw

Dus de veelgeroemde ‘Gouden Eeuw’ wordt  de ‘Grauwe Eeuw’. Het Amsterdams Museum in de persoon van conservator van der Molen heeft in een bui van dwangmatige politieke correctheid besloten per direct, 350 jaar na dato, de naam in de ban te doen. het kon blijkbaar zo niet langer. Dit vanwege een aantal vervelende akkefietjes die zich die rond het vergaren van al die rijkdom hebben afgespeeld in niet nader te noemen overzeese gebiedsdelen, beter bekend als ‘Ons Indie’. Waar we later onder het eufemisme ‘politionele acties’ vergeefs geprobeerd hebben nog even na te dweilen. Niet netjes..

Maar de beeldende kunst, de Hollandse meesters, de complete grachtengordel, literatuur, wetenschap, handel, armenzorg, alles wat ook Gouden Eeuw was, we kunnen er voortaan alleen nog met #Eeuwschaamte naar kijken als het aan van der Molen ligt. Dat maar een gering deel van die welvaart werd verdiend door de Maatschappij voor plundering, roof, uitbuiting en terreur, ook wel VOC genaamd, wordt door onze Gutmenschliche conservator even vergeten. Maar zand erover, zijn historische kennis reikt niet verder dan wat hem door late slachtoffer roepingen wordt ingegeven. De basis voor de Gouden Eeuw werd gelegd door de graan en houthandel met de Oostzee en door de technologische voorsprong van de jonge Republiek. De rest kwam veel later.

Na het verdwijnen van de zeehelden uit straatnamen en tunnels en de eliminatie van Zw.P. zetten we het herschrijven van de vaderlandse geschiedenis voort. Wordt Prins Bernhard met terugwerkende kracht een spontane bohemien, verdwijnt de Nederlandse Leeuw, Is Hugo de Groot nooit ontsnapt uit Loevestein, was het een rommeltje in het Behouden Huis op Nova Zembla en heeft W.A. straks zijn meubilair allemaal zelf betaald. Een commissie stroomlijning Historie Vaderland zal onder leiding staan van ene van der Molen. 

We wachten in spanning af